Bude dětský den .. asi za 14  dní..nereálný termín na objednání jakékoliv atrakce …no z toho asi nic nebude…volá kulturní referent. Nás ale napadlo … proč to tentokrát neudělat jinak ….Takže se spojily místní spolky s Městem GJ a za sokolovnou 3.6. v neděli uspořádaly pro děti “ Dětský den „, den plný her odměn a zábavy.Sportovci připravili pro děti různé hry s míčem, rybáři pak tradiční lovení ryb v bazénku( a rozdávali krásné plakáty s rybami),hasiči měli připraveno stříkání s hadicí na cíl. My jako myslivci jsme toho připravili o něco více. U Špitálníků tak vedle nutné koordinace všech zúčastněných složek, vznikaly opět jednak plány na hry, hrací karty, odměny do tomboly, balíčky pro děti(takže opět velké nákupy).Za sokolovnou jsme si vybrali místo ve stínu pod stromy, rozložili stany pro občerstvení, stan pro ukázku trofejí , místo pro střelbu, stolky pro poznávání obrázků zvěře, listů stromů, testy a různé vyplňovačky, šipky, puzzle. Také jsme zabezpečovali kompletní občerstvení, vedle pití také hamburgry, pizzy, nanuky… .Každé dítě u registrace obdrželo hrací kartu a s tou prošlo všechny stanoviště (na každém stanovišti hned odměna bonbony) a vyplněnou kartu zase vrátilo.Rozdala jsem 119 ( opět) hracích karet, všechny se mi vyplněné vrátily zpět.

Za odevzdanou kartu každé dítě obdrželo “ mlsný balíček“..

Všechny vyplněné karty byly pak slosovány v tombole, a tak jsme rozdávali plyšáky, kšiltovky ,bublifuky, kalendáře….Prostě děti rádi soutěží a zkouší něco nového.

Na závěr hasiči připravili dětem velmi oblíbenou pěnu …takže domů pak chodily jako „sněhuláci“.Hudební doprovod nám zajistil J.Hnilička. Dětské hravé slunečné odpoledne se tak opět vydařilo. Když se chce, tak to prostě jde i bez drahých atrakcí..a myslím, že pro děti je toto i mnohem zajímavější.Fotky jsem přidala do galarie.